Assortiment

 
Zoek op beginletter: ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ
 
Meconopsis
horridula
Schijnpapaver
Soort:vaste plant
Kleur:blauwpaars
Hoogte:50 cm
Bloeitijd:jul-sep
Standplaats:halfschaduw, geen directe felle zon op de plant
Grondsoort:humusrijk
Details:Deze aparte Meconopsis heeft een bijzondere blauwpaarse bloemkleur. Heel anders que kleur dan de betonicifolia, maar minstens even mooi. Geef ze een plekje waar ze gefilterd licht krijgen, felle zon is funest. Oorspronkelijk uit het Himalayagebied en kan daardoor een temperatuur tot -15 verdragen.
 
Meconopsis
Lingholm
Blauwe papaver
Soort:tweejarige plant (of tot hij gebloeid heeft)
Kleur:hemelsblauw
Hoogte:75-100
Bloeitijd:mei-jun
Standplaats:schaduwrijk, in ieder geval geen felle middagzon
Grondsoort:humusrijk, vochtig
Details:Dit zou ook een sterke soort moeten zijn, dus ik heb ook deze uitgeprobeerd. Vorig jaar (2020) zijn echter alle planten in een nacht door de slakken opgevreten. Het waren er meer dan 75... Dit jaar opnieuw gezaaid en nu gaan ze pas naar buiten als ze groot genoeg zijn om voor de slakken minder aantrekkelijk te zijn. Het zijn zulke prachtige planten dat ik toch vol blijf houden. Foto geleend van Plant World Seeds.
 
Michauxia
campanuloides
Michauxia
Soort:vaste plant
Kleur:wit
Hoogte:150 cm
Bloeitijd:jul-aug
Standplaats:zon
Grondsoort:normale tuingrond
Details:- Uitverkocht - Officieel een tweejarige plant, maar hij staat nu al voor het derde jaar te bloeien in de voortuin. Super apart. Je vindt hem mooi of lelijk. Ik heb er aan moeten wennen, maar nu wil ik hem niet meer missen. Daarom heb ik zijn broertje ook maar gezaaid.
Monarda
’Cambrdge Scarlet’
Bergamotplant
Soort:vaste plant
Kleur:rood
Hoogte:100-125 cm
Bloeitijd:jul-sep
Standplaats:zon/halfschaduw
Grondsoort:niet te droog, voedselrijk
Details:Als de pruikenbolletjes massaal verschijnen kun je er niet aan voorbij lopen. Een echt eye-catcher. Als ik aan het wieden ben kan ik altijd precies ruiken wanneer ik een Monarda aan heb geraakt. Heerlijk! Ook deze om het jaar op een andere plek, of gewoon even uit de grond halen, grond verrijken met een goede lading compost en weer terugzetten. Ze zullen je rijkelijk belonen.
 
Monarda
’Prairienacht’
Bergamotplant
Soort:vaste plant
Kleur:paarsroze
Hoogte:100-125 cm
Bloeitijd:jul-sep
Standplaats:zon/halfschaduw
Grondsoort:niet te droog, voedselrijk
Details:Monarda’s zijn hele leuke planten. Ondanks de kans op meeldauw behoren ze tot mijn favorieten. Heerlijk geurend, goed voor bijen en vlinders en onweerstaanbaar als er een grote pol vol pruikenbolletjes in bloei staat. Na de bloei meteen terugknippen, want dan doen ze het nog een keer. Meeldauw kun je voorkomen door de planten niet te droog te laten worden, niet ’s avonds te sproeien en alleen op de grond water te geven (dus niet op het blad). Verplaats ze minstens een keer in de twee jaar voor krachtige groei en bloei.
 
Nepeta
faassenii
Kattenrkuid
Soort:vaste plant
Kleur:blauwpaars
Hoogte:30-50
Bloeitijd:jun-jul
Standplaats:zon
Grondsoort:doorlatend
Details:Mooi aan de voorkant van de border. Geeft een lekkere geur af als je de bladeren aanraakt. Deze plant is met van alles te combineren. Snoeien na de bloei voor herbloei.
Oenothera
’Lemon Sunset’
Teunisbloem
Soort:vaste plant
Kleur:zachtgeel
Hoogte:60 cm
Bloeitijd:jul-okt
Standplaats:zon/halfschaduw
Grondsoort:normale tuingrond
Details:Zet deze plant op een plek waar je hem ’s avonds kunt zien, want de bloemen gaan vroeg in de avond pas open. Goede plant voor nachtvlinders dus.
 
Orlaya
grandiflora
Straalscherm
Soort:eenjarig
Kleur:wit
Hoogte:50-75
Bloeitijd:jun-aug
Standplaats:zon
Grondsoort:droog, kalkrijk
Details:Schermbloemige met kantachtig blad en witte bloemen. De randbloemen aan de buitenkant zijn veel groter dan die aan de binnenkant. Een borderplant die bijna overal mee te combineren is. Verkrijgbaar vanaf eind april.
  
     Home  |  Links  |  Contact